Védőháló

Havi átalánydíjas adótanácsadási megoldások

Tartalomjegyzék

Korábban nem látott mértékben változó világunkban, amelynek a Covid-19 újabb, váratlan irányokat adott, mi sem természetesebb, mint az adózási- és számviteli előírások gyakori módosulása, esetenként jelentős megújulása. E környezetben a vállalatirányítási rendszerek automatizált megoldásai, a könyvelő- és számlázó programok beállításai, a bevált munkamódszerek és általánosságban véve az adózási- és számviteli ismeretek rohamléptekben válnak elavulttá. Könnyű belátni, mekkora kockázattal jár, ha valaki nem tud lépést tartani a változásokkal.
Napjaink cégvezető, gazdasági igazgató, főkönyvelő és kontroller pozíciói egytől-egyig multitasking feladatkörökké váltak, így ők a folyamatos priorizálás mellett is csak korlátozott időt szánhatnak egy-egy feladatra. Legyen szó egy új üzletág felépítéséről, egy új szerződéses konstrukció bevezetéséről, a következő évi üzleti tervek elkészítéséről, vagy csak egy újfajta gazdasági esemény kiszámlázásáról, e kulcsemberek számára elengedhetetlen, hogy azonnal szakértői segítséget és támogatást kapjanak, illetve hogy az őket érintő releváns változásokra időben felhívják a figyelmüket.

Az adótanácsadói szakmában eltöltött hosszú évek során megtapasztaltuk, hogy minden ügyfél tudásának, tapasztalatának és személyiségének, iparági specialitásainak és munkaterhelésének leginkább megfelelő támogatást igényel. Éppen ezért mindig az egyedi igények megismerését követően, ügyfeleinkkel közösen kialakított átalánydíjas keretszerződéses konstrukciókat alkalmazunk.

Miért érdemes hozzánk fordulni?

Az adózás és a számvitel terén bármilyen kérdésre, vagy feladatra tudunk megoldást nyújtani ügyfeleink számára: legyen szó akár egy számla kiállítás közben felmerült kérdés rövid telefonos megválaszolásáról, egy rendszeres bevalláskészítési feladat kiszervezéséről, vagy akár egy komplex adótervezési feladat ellátásáról.

Átalánydíjas konstrukcióinkban leggyakrabban igénybe vett szolgáltatások:

Milyen előnyökhöz jut szolgáltatáscsomagunkkal?

Napjaink döntéshozói nem csak megbízható, hanem egyben gyors válaszokat várnak, ezért a rendszeres időveszteséggel járó egyedi szerződések megkötése helyett számukra alakítottuk ki keretszerződéseinket. Keretszerződéseink nagy előnye, hogy a felek jogait és kötelezettségeit határozott, vagy határozatlan időre előre rögzítik és annak alapján – mintegy védőhálóként – ügyfelünk kapcsolattartója bármikor megkereshet bennünket adózási és számvilteli kérdéseivel. Abból a célból, hogy ügyfeleink tervezni tudjanak tanácsadásunk várható teljesítési időpontjával és költségével – a rövid és telefonos válaszok kivételével – mindig ügyfelünk igényeinek megfelelő egyedi ajánlatunk elfogadása után kezdjük el munkánkat.

Átalánydíjas keretszerződéseink további nagy előnye, hogy – az előre lekötött munkaóra mennyiségre tekintettel – kedvezményes átalány óradíjakat alkalmazunk, általános, munkaköri szintenként differenciált óradíjainkhoz képest. A rendszeresen ismétlődő és előre jól tervezhető munkamennyiséggel járó feladatokra kedvezményes fix díjakat alakítunk ki, míg a nem tervezhető feladatokkal összefüggésben előre meghatározott tanácsadói óraszám keretet biztosítunk ügyfeleink számára a havi átalánydíjra tekintettel.

A havi átalánydíj alapján felmerült munkaórákról hónapról-hónapra göngyölített elszámolást küldünk ügyfeleink számára, majd a 12. hónap végén kedvezményes átalány óradíjunkat alapul véve elszámolást készítünk a ténylegesen felmerült és az előre lekötött munkaóraszám különbözetéről. Ez az elszámolási módszer az igen kedvező átalány óradíjakon felül a lekötött munkaóraszám éven belüli átcsoportosítását, továbbá éves szintű rugalmas bővítését is lehetővé teszi, sőt a ki nem használt munkaóra keret díja visszatérítésre kerül.

Mindent egybevetve, „védőhálónkat” választó ügyfeleink – kedvező átalány óradíjakat alapul véve – előre jól tervezhető költségek mellett jutnak dedikált kapcsolattartóinkon keresztül olyan folyamatosan rendelkezésre álló segítséghez, amely lényegesen csökkenti a működésük során felmerülő adókockázatokat, miközben kulcsembereik számára értékes munkaidő szabadul fel.

Felkeltettük érdeklődését?

Konzultáció és ajánlatkérés végett, kérjük forduljon adószakértő kollégáinkhoz!

Kapcsolat
Letöltések
Szarvady Zsófia Irodavezető
Back office igazgató

Szarvady Zsófia

Szarvady Zsófia közgazdászként végzett 2012-ben a Budapesti Gazdasági Egyetemen alapszakon majd 2015-ben a Budapesti Metropolitan Egyetemen mester szakon. Tanulmányai alatt és az azt követő években az InterContinental Budapest Front Office részlegén szerzett széleskörű tapasztalatot. 2016-ban csatlakozott a PwC Magyarországhoz, ahol az adminisztratív támogatás több oldalába is belekóstolt, mint team assistant, személyi asszisztens és pénzügyi asszisztens. 2019 februárjában csatlakozott a KONDOR Csoporthoz irodavezetőként és jelenleg a Back office igazgató pozíciót tölti be.

Szervezetfejlesztés és HR üzletágvezető, Partner

Polgár Lili

Polgár Lili HR Business Partner szakközgazdász (summa cum laude), Human Synergistics nemzetközileg akkreditált vezetésfejlesztési tanácsadó, szervezetfejlesztő (OD).

20 év szervezet- és vezetőfejlesztési tapasztalattal rendelkezik a KKV szektortól az állami cégeken keresztül a multinacionális vállalatokig. Tanácsadóként elsősorban felsővezetői fejlesztésekkel, változásmenedzsmenttel és együttműködést fejlesztő programokkal foglalkozik.

A KONDOR OD társalapítója, 2019-től a KONDOR Csoport Partnere.

Puskás Zsuzsanna Könyvelés és bérszámfejtés üzletágvezető
Könyvelés és bérszámfejtés üzletágvezető

Puskás Zsuzsanna

Puskás Zsuzsanna a vállalkozási ügyintéző és a kisvállalkozók gazdasági ügyintézője végzettségek megszerzését követően 2000-ben mérlegképes könyvelő képesítést szerzett. Tanulmányait ezután a Szent István Egyetemen folytatta közgazdász szakon. Közel tíz év számviteli és adózási tapasztalat megszerzését követően a tíz legnagyobb hazai számviteli szolgáltató egyikénél tevékenykedett könyvelési csoportvezetőként, és ezzel párhuzamosan a minőségirányítási rendszer kialakításával és működtetésével is foglalkozott. 2011-ben indította el saját könyvelési szolgáltatásokat nyújtó cégét, majd 2018-ban csatlakozott a KONDOR Csoporthoz a könyvelési üzletág vezetőjeként.

Adózási vezető

Vizer József

Vizer József 2003-ban végzett közgazdászként a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán. 2003-ban mérlegképes könyvelő -, 2006-ban adótanácsadó -, 2012-ben okleveles forgalmiadó szakértő – és nemzetközi adószakértő képesítést szerzett. Közel tíz év adóigazgatási és adótanácsadói gyakorlat megszerzését követően 2013 óta különböző adózási vezetői pozíciókat töltött be, előbb a Lidl Magyarországnál, majd az RSM Hungary-nél. 2020-ban csatlakozott a KONDOR Csoporthoz az adótanácsadási üzletág vezetőjeként.

Pásztor László 2005-ben végzett közgazdászként a Pécsi Tudományegyetemen, adótanácsadói bizonyítványát 2007- ben szerezte meg. 2011-ben a közvetlen adók területén nemzetközi adószakértő címet nyert el. Több, mint egy évtizede foglalkozik nemzetközi adózással és transzferárazási kérdésekkel. A TranszFAIRár című könyv társszerzője, a TP GROUP társalapítója, szakmai vezetője. 2017-től a KONDOR Csoport Partnere.
TP üzletágvezető, Adószakértő, Partner

Pásztor László

Pásztor László 2005-ben végzett közgazdászként a Pécsi Tudományegyetemen, adótanácsadói bizonyítványát 2007- ben szerezte meg. 2011-ben a közvetlen adók területén nemzetközi adószakértő címet nyert el. Több, mint egy évtizede foglalkozik nemzetközi adózással és transzferárazási kérdésekkel. A TranszFAIRár című könyv társszerzője, a TP GROUP társalapítója, szakmai vezetője. 2017-től a KONDOR Csoport Partnere.

Kondor Bence Barnabás 2002-ben végzett jogászként. A PhD képzéssel párhuzamosan kezdte meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán (2002-2007). 2008 óta foglalkozik transzferárazással, valamint vállalkozás- és üzletfejlesztéssel. A TranszFAIRár című könyv társszerzője. A TP GROUP a KONDOR Csoport és a VISEGRAD Consulting Group alapítója.
Szervezetfejlesztés és HR üzletágvezető, Alapító, Partner

Dr. Kondor Bence Barnabás

Dr. Kondor Bence Barnabás 2002-ben végzett jogászként. A PhD képzéssel párhuzamosan kezdte meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán (2002-2007). 2008 óta foglalkozik transzferárazással, valamint vállalkozás- és üzletfejlesztéssel. A TranszFAIRár című könyv társszerzője. A TP GROUP, a KONDOR Csoport és a VISEGRAD Consulting Group alapítója.

Bársony Farkas pénzügyi jogász, hosszú ideig a GE Hungary ügyvezető igazgatója és több GE üzletág globális és EMEA adóügyi igazgatója. Legutóbb a PwC CEE TLS Partnere. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) elnöke. Munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetettje. A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. A VISEGRAD Consulting Group társalapítója, 2019-től a KONDOR Csoport Partnere.
CEO, Partner

Dr. Bársony Farkas

Dr. Bársony Farkas pénzügyi jogász, hosszú ideig a GE Hungary ügyvezető igazgatója és több GE üzletág globális és EMEA adóügyi igazgatója. Legutóbb a PwC CEE TLS Partnere. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) volt elnöke. Munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetettje. A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. A VISEGRAD Consulting Group társalapítója, 2019-től a KONDOR Csoport Partnere.